skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com
La Façana De L’Hotel Calderón Ja Llueix El Mur Cortina De GARCIA FAURA

La façana de l’Hotel Calderón ja llueix el mur cortina de GARCIA FAURA

GARCIA FAURA ha desenvolupat expressament per a la renovació de l’històric equipament hoteler barceloní més de dos mil metres quadrats de mur cortina que ajuden l’edifici en la reducció del consum energètic.

L’Hotel Calderón, històric edifici situat al número 26 de la Rambla de Barcelona, ha finalitzat els treballs de rehabilitació funcional i energètica de les seves façanes, tant l’exterior com la del pati interior, amb la qual es buscava millorar el rendiment tèrmic i acústic.

Un cop finalitzades les obres, l’hotel ha estat premiat amb el guardó ReThink del Grupo Habitat Futura i Carrier per la sostenibilitat i reducció del consum energètic. De fet, l’immoble ha aconseguit reduir el consum d’energies primàries un 32%, i les emissions de CO₂ l’any en un 34,4%.

L’Hotel Calderón data de principis dels anys setanta del segle passat i està protegit per Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona. A més de tenir una volumetria complexa, la façana original no tenia protecció solar i presentava problemes d’estanquitat a l’aigua, a l’aire i al soroll, a més de filtracions i humitats.

L’actuació de GARCIA FAURA (en col·laboració amb l’empresa constructora Villareyes) va consistir en la fabricació i instal·lació de 2.075 metres quadrats de mur cortina amb tapetes, amb uns 500 metres quadrats de tancaments de fusteria practicable incorporats.

A més, el mur cortina de les plantes inferiors de l’hotel, a manera de sòcol, també és de GARCIA FAURA. Són aproximadament 510 metres quadrats, amb incorporació de tancaments practicables i oscil·lo paral·lels.

La reforma de l’Hotel Calderón, que s’han finançat amb fons europeus Next Generation, s’ha fet amb el sistema overcladding, és a dir, treballant des de l’exterior i sense afectar el desenvolupament de l’edifici, tot minimitzant així l’impacte sobre el funcionament de l’equipament hoteler.

Back To Top