skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com
Bon Balanç De La Participació De GARCIA FAURA En El Màster De Façanes Lleugeres

Bon balanç de la participació de GARCIA FAURA en el Màster de façanes lleugeres

Durant aquest curs escolar, un grup de tècnics superiors de GARCIA FAURA han rebut una beca de l’empresa per participar en el Màster de Façanes Lleugeres que s’impartia a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya. Una aposta de GARCIA FAURA per la formació contínua dels treballadors de l’empresa.

El màster, del qual GARCIA FAURA n’era entitat col·laboradora, ha estat marcat per la incidència del coronavirus, amb l’inici de les classes de forma presencial però finalitzant amb la formació en línia. Tot i això, el curs ha estat profitós per als tècnics de l’empresa que hi han participat, tres d’ells becats directament per GARCIA FAURA i un amb la col·laboració de l’empresa proveïdora GEZE Ibérica. Alguns dels participants ens expliquen la seva experiència.

Per a Maria López, arquitecta de formació, les classes del màster han estat molt ben organitzades, també quan el confinament va obligar a fer-les en línia, de forma que s’han pogut acabar correctament amb tots els continguts planificats.

Al seu parer, el màster li ha permès de “millorar la forma de realitzar la meva feina, però també tenir una visió més global d’altres parts de la façana més enllà del muntatge i la fabricació, com el disseny, l’acústica o la tèrmica”. Una visió general que “em permet anticipar problemes o detectar-ne alguns que poden sorgir en parts de la façana”.

Per aquest motiu, recomanaria el màster “tant a la gent que acaba de sortir de la carrera i que es vulgui especialitzar en façanes com a gent que ja formi part del sector i que vulgui reciclar-se, perquè el màster està molt actualitzat i al dia de la normativa actual. No n’hi ha prou amb portar vint anys dedicats al món de les façanes”, conclou.

Per a Núria Muñoz, enginyera tècnica industrial, el màster ha estat “dur” per haver de compaginar la feina amb les classes i fer el projecte final durant el confinament a causa de la pandèmia de la covid-19. “Però ha valgut la pena. Al final tot té recompensa”, assegura satisfeta.

I és que el màster li ha donat “una visió general de molts camps dins el sector que en el teu dia a dia a la feina no toques”. Així, a banda dels coneixements adquirits, el curs li servirà “per tenir eines i recursos per saber on anar a buscar la informació el dia que em trobi un problema. De fet, ja m’he trobat casos de sorgir un dubte en alguna reunió i tenir la resposta en els apunts del màster”.

Indubtablement recomanaria el màster a qualsevol persona del sector, perquè “és útil, els professors són especialistes d’una àrea concreta i poden donar uns coneixements més profunds. Et poden donar una visió de coneixement general del sector”.

De la mateixa opinió és Francesc Sánchez, enginyer de camins, qui fa una bona valoració del màster perquè “el temari ha estat molt ampli, amb coses molt específiques”. Un aspecte del curs que li ha agradat perquè li ha permès tenir “una visió general i global del que és la nostra feina, perquè aquí cadascú de nosaltres està centrat en un punt específic. I, fins i tot dins del mateix camp en què treballem, veus tipologies de façana que aquí no són tan habituals i que també està bé veure”.

En aquest sentit, considera que el màster és “especialment interessant per a algú que s’hagi acabat de llicenciar o que porti poc temps en el sector perquè en aquest món, tinguis la formació que tinguis, no has vist gaires coses. El que té el màster és una formació específica en aquest camp de les façanes, que sempre va bé”.

Back To Top